Mândra Chic este o mică întreprindere socială care creează zestre contemporană, sub formă de manifest cultural! Mândra Chic se implică activ în comunitatea din care face parte, prin intermediul celor 3 proiecte: Muzeul de Pânze și Povești, proictul internațional de călătorie "Suveica Mamei Ruța în jurul lumii" și Atelierele de Vară - dedicate, gratuit, copiilor din sat.

duminică

KIT / Trusou de botez Mandra Chic - în lucruUna dintre primele taine și minuni din viața omului este Botezul! Musai să pornim la drum în straie bune, pline de lumină. Am început să lucrăm și noi la un Kit configurabil, cât mai complex, din care să îți poti alege exact ce ai tu nevoie pentru botezul din a cărui poveste faci parte.Pregatim piese de zestre contemporană, din materiale naturale premium, cu croiuri fine, personalizari și broderie de simboluri din patrimoniul nostru imaterial. Poveste, rost și rânduială veche, dar cu dichiseală nouă! 

 Erau vremuri in care fiecare piesa din kitul de botez era lucrata manual si personal de nasa. Atelierul Sezatoare de la Mândra Chic e un soi de mana dreapta si dichisita a naselor contemporane. Urmăriți mai jos evoluția kitului.  Pe măsură ce finalizăm câte o piesă, o veți regăsi aici!  

    1. CRIȘMA / Pânza de mir

  1. Pânză premium, din bumbac de cea mai bună calitate, țesută în România, cu un tușeu catifelat, extrem de plăcut la atingere, absorbanta. 90/90 cm. 2. Broderie manuală, realizată cu fir mouline românesc, roșu (se poate opta pentru o altă culoare. 3. Pret: 50 ron plus taxa de livrare / pret cutie-ambalaj in Dar  + 10 Ron 
La Taina Botezului, după afundarea în apă, proaspătul creștin este primit de către naș în brațe, într-o pânză albă, nouă, numită pânză de mir sau crișmă (Crișma este veşmântul de lumină necreată, pe care îl  primim de la Duhul Sfânt şi care trebuie păstrat nepătat de păcate)
Pe vremuri, tradiția spunea că aceasta ar trebui să fie o bucată “neîncepută”.  Astăzi  ea este o bucată de pânză albă, moale, absorbantă, din bumbac natural, pe care unii nași aleg să o personalizeze în diverse feluri, pentru a rămâne în colecția cu amintiri a copilului, ca o piesă de #zestrecontemporană. Majoritatea acestora preferă o mică broderie manuală, din patrimoniul nostru de simboluri. Așa a luat naștere Crișma din Kitul de Botez Mândra Chic, care are cusut cu mâna, discret, într-un colț, “Ochiul’, din categoria "semnelor de protecție". Se spune despre el că veghează asupra noastră peste timp, ne protejază și ne transmite lumina în care a fost făcut fiecare lucru în parte. “Ochiul” Mândra Chic este dintre cele combinate cu rombul – simbol al fertilității!


      2. FAȘA DE BOTEZ      

1. Fașă de bumbac cu inserție satinată 4,5 - 5 cm atime / 1-5 cm lungime. 2. Broderie manuală, realizată cu fir mouline românesc, roșu (se poate opta pentru o altă culoare) 3. Pret: 40 ron plus taxa de livrare / pret cutie-ambalaj in Dar  + 10 Ron  

Fașa de botez înfașă copilul în pânza de mir. Potrivit tradiției este nici prea scurtă, sa nu "se lege" pruncul la casa lui prea repede, nici prea lungă, să nu se lege prea târziu. Atelierul nostru personalizează fașa cu numele copilului realizată manual. Pentru fetițe am ales culoarea roșie, purtătoare de noroc, iar pentru băieți culoarea albastru, semn de forță și liniște. 


 3. Rochiță și cămășuță de botez 

Rochițe și cămășuțe din materiale naturale, cu mici detalii tradiționale, lucrate manual, în diverse culori, la alegere, și cu mesaje brodate, tot la alegere. Preț rochițe: 200 ron / preț cămășuțe: 180 ron. Timp de executie proximativ 25 de zile. Prețurile nu includ taxele de curierat.

4. CADOU DE BOTEZ 
Pernita de zestre contemporana, personalizata, set de tricori pentru parinti - brodate manual cu inima&monograma, camasuta sau rochita pentru bebe, crisma si fasa de botez personalizata. Materiale naturale, lucrate manual. Pret: 840 ron / Timp de executie: aproximativ 25 de zile


-----

5. Ie tradițională pentru copii

 Ii traditionale, pe panza naturala romaneasca, cusuta si incheiata in totalitate manual! 
Puteti opta pentru alte culori. Timp de executie proximativ 40 de zile. Pret 330 ron, plus taxa de expeditie (aprox 20 ron)

Comanda la contact@tarafagarasului.eu