Bine aţi venit pe la noi! MÂNDRA CHIC este un atelier-şezătoare / intreprindere socială, în cadrul Muzeului de Pânze şi Poveşti (Mândra/ Ţara Făgăraşului) în care creăm zestre contemporană românească.

duminică

KIT / Trusou de botez Mandra Chic - în lucru


Una dintre primele taine și minuni din viața omului este Botezul! Musai să pornim la drum în straie bune, pline de lumină. Am început să lucrăm și noi la un Kit configurabil, cât mai complex, din care să îți poti alege exact ce ai tu nevoie pentru botezul din a cărui poveste faci parte.Pregatim piese de zestre contemporană, din materiale naturale premium, cu croiuri fine, personalizari și broderie de simboluri din patrimoniul nostru imaterial. Poveste, rost și rânduială veche, dar cu dichiseală nouă! 

 " Erau vremuri in care fiecare piesa din kitul de botez era lucrata manual si personal de nasa. Atelierul Sezatoare de la Mândra Chic e un soi de mana dreapta si dichisita a naselor contemporane. Urmăriți mai jos evoluția kitului.  Pe măsură ce finalizăm câte o piesă, o veți regăsi aici! 
 

    1. CRIȘMA / Pânza de mir

La Taina Botezului, după afundarea în apă, proaspătul creștin este primit de către naș în brațe, într-o pânză albă, nouă, numită pânză de mir sau crișmă. Pe vremuri, tradiția spunea că aceasta ar trebui să fie o bucată “neîncepută”.  Astăzi  ea este o bucată de pânză albă, moale, absorbantă, din bumbac natural, pe care unii nași aleg să o personalizeze în diverse feluri, pentru a rămâne în colecția cu amintiri a copilului, ca o piesă de #zestrecontemporană. Majoritatea acestora preferă o mică broderie manuală, din patrimoniul nostru de simboluri. Așa a luat naștere Crișma din Kitul de Botez Mândra Chic, care are cusut cu mâna, discret, într-un colț, “Ochiul’, din categoria "semnelor de protecție". Se spune despre el că veghează asupra noastră peste timp, ne protejază și ne transmite lumina în care a fost făcut fiecare lucru în parte. “Ochiul” Mândra Chic este dintre cele combinate cu rombul – simbol al fertilității! (Crișma este veşmântul de lumină necreată, pe care îl  primim de la Duhul Sfânt şi care trebuie păstrat nepătat de păcate)Detalii
  1. Pânză premium, din bumbac de cea mai bună calitate, țesută în România, cu un tușeu catifelat, extrem de plăcut la atingere. 90/90 cm
  2. Broderie manuală, realizată cu fir mouline românesc, roșu (se poate opta pentru o altă culoare)
  3. Pret: 50 ron plus taxa de livrare 

   
      2. FAȘA DE BOTEZ     


Fașa de botez înfașă copilul în pânza de mir. Potrivit tradiției este nici prea scurtă, sa nu "se lege" pruncul la casa lui prea repede, nici prea lungă, să nu se lege prea târziu. Atelierul nostru personalizează fașa cu numele copilului realizată manual. Pentru fetițe am ales culoarea roșie, purtătoare de noroc, iar pentru băieți culoarea albastru, semn de forță și liniște. 

Detalii
  1. Fașă de bumbac cu inserție satinată 4,5 - 5 cm atime / 1-5 cm lungime 
  2. Broderie manuală, realizată cu fir mouline românesc, roșu (se poate opta pentru o altă culoare)
  3. Pret: 30 ron plus taxa de livrare / ambalaj 10 ron

-----------
 


contact@tarafagarasului.eu