Mândra Chic este o mică întreprindere socială în cadrul Muzeului de Pânze și Povești, care creează zestre contemporană, sub formă de manifest cultural! Mândra Chic însemnă slow fashion, produs local, făcut pe îndelete, original și asumat, înseamnă design autentic și responsabil, lucru manual care însumează sute de ore de dichis și bună rânduială, pledoarie pentru consumul de produs românesc și susținerea micului artizan local. Mândra Chic înseamnă conceptul inovativ, introdus în anul 2009 pe piața românească, care mixează bucățele de broderii - uneori chiar de patrimoniu, cu vorbe brodate din folclorul vechi sau contemporan. Mândra Chic înseamnă implicare în comunitățile din care face parte (Țara Făgărașului și Țara Silvaniei), sub formă de locuri de muncă, exerciții de implicare civică, burse sau ateliere de creție dedicate gratuit copiilor. Mândra Chic înseamnă proiectul internațional de călătorie “Suveica Mamei Ruța în jurul lumii”, care are în portofoliu aproape 1 milion de km. Mândra Chic însemnă colecții etnografice, de cărți poștale cu povești, suveniruri, piese de zestre contemporană, cadouri românești emblematice, educație și dezvoltare locală!

duminică

TRAISTE URBANE FAINE


Traista, în toate formele ei,  este unul dintre laitmotivele care însoțesc povestea oricărei călătorii prin lume. Trăistuța, în mii de chipuri, asemănătoare fiecăruia dintre noi, a străbătut timpurile:  de la bocceluța prinsă în băț, la punguța cu doi bani ori la sacoșa urbană de pânză, până la gențile țanțoșe din piele de crocodil sau reinterpretările noastre contemporane.

1. TRAISTA DE ACASA CUM COMANZI?
 Scrie-ne un email la contact@tarafagarasului.eu și spune-ne unde vrei sa marcăm pe hartă acasă ul” tău. Exemplu: “ Vreau o traistă urbană faină, care să aibă inima cusută în zona județului Sălaj și alături de inimă cusut cuvântul Zalău”. Mai avem nevoie de adresa de livrare, persona de contact, număr de telefon și date de facturare.

Detalii
  Pânză tare de bumbac, cu ținută, românească.  Înaltime: 42 de cm / lățime 38 de cm, baretele 70 cm lungime.  Pret: 100ron  Deadline de execuție: 2-4 săptămâni!
Din pânză groasă de bumbac 100%, cu mânere din feștilă și cusătură manuală. Textul este brodat mecanic și are peste 5000 de împunsături! Cusătura cuprinde șablonul hărții administrative a României zilelor noastre (facem si sablonul Romaniei mari) și o inimă din simbolistica românească veche, întâlnită în cusăturile de zestre din NV Transilvaniei, care să marcheze Acasă”-ul fiecăruia dintre noi, oriunde s-ar afla!


Trăistuțele noastre sunt un omagiu adus bunicii, care le țesea la război, cu suveica ei celebră ce colindă prin lume:  "Viata noastră pe lumea asta e ca o călătorie. Nu avem cu noi și a noastră decât o traită mare, pe care trebuie să ne îngrijim să o țesem frumos. Cu aia mergem și în vecini și la pretini și la neamuri și la nuntă și la oras și… dincolo. Trebuie să fim foarte atenți ce băgam în ea. Să avem să lăsăm la toată lumea câte ceva bun și să ne mai rămâie și de plătit vămile văzduhului când om pleca... Aveți grijă cum vă urziți și cum vă purtați “traista” prin lume!" Mama Ruță - Maria Zară a lui Cuculaie, din Mândra, Țara Făgărașului, Transilvania, România. Că e la propriu, ori la figurat, traista este unul dintre laitmotivele care însoțesc povestea oricărei călătorii prin lume!2. TRAISTA CĂLĂTOARE Traista realizata special de femeile din satul Bădăcin, localitatea natală a marelui om politic Iuliu Maniu, cu un mesaj citat din acesta. Pret: 100 ron plus taxa de livrare  Deadline de execuție: 2-4 săptămâni! O parte din incasari merg spre proiectul Salavati Casa Memoriala Iuliu Maniu

CUM COMANZI?
 Scrie-ne un email la contact@tarafagarasului.eu și spune-ne ce culoare vrei să aibă dantela și mesajul brodat. Adresa de livrare, persona de contact, număr de telefon și date de facturare.


-----