Mândra Chic este o mică întreprindere socială care creează zestre contemporană, sub formă de manifest cultural! Mândra Chic se implică activ în comunitatea din care face parte, prin intermediul celor 3 proiecte: Muzeul de Pânze și Povești, proictul internațional de călătorie "Suveica Mamei Ruța în jurul lumii" și Atelierele de Vară - dedicate, gratuit, copiilor din sat.

luni

Martisoare 20182018 este primul an in care vom purta Mărțișorul ca piesă aflată pe lista Patrimoniului Cultural Universal
Mărțisoarele noastre sunt o serie de accesorii unicat sau de serie mică, după un design original, realizat responsabil în cadrul Muzeului de Pânze și Povești, atelier Mândra Chic. Fiecare, în felul său, a fost creat să transmită bucurie. Suprapuneri de lână, dantelă de casă și piele inscripționată manual, cu vorbe neaoșe. Cusături la fir cu inserții de mărgele, în ramă de lemn. Bănuți (monedă-medalion) din argint sau alamă. Cumpărând o astfel de piesă faceți o bucurie, la rândul vostru, ajutând comunitatea noastră să se dezvolte, ne sprijiniți să oferim în continuare burse de studii și ateliere gratuite pentru copii și incurajăm femeile cu care colaborăm să duca traditia dichiselilor manuale mai departe  Mulțumim!


-----


 

Detalii: suprapuneri de fetru, dantela lucrata in casa, piele inscriptionata manual, ata de martisor si ac de brosa pe spate. Pret: 15 ron bucata Cum comanzi? Scrie email la contact@tarafagarasului.eu  si specifica ce model de mandruta doresti. Adauga adresa de livrare, persoana de contact, numar de telefon si datele de facturare. Livrăm peste tot în lume cu Poșta Română sau curierul rapid. Deadline de executie: 3 - 5 zile de la plasarea ferma a comenzii. Plata ramburs la primirea coletului. STOC EPUIZAT

Detalii: cusatura manuala pe panza de in, diverse tehnici de coasere, fir de bumbac sau matase si margele,  ata de martisor si ac de brosa pe spate. Diametru 3 cm. Insotite de o carte postala cu poveste.  Pret: 30 ron bucata. Cum comanzi? Scrie email la contact@tarafagarasului.eu  si specifica ce model de mandruta doresti. Adauga adresa de livrare, persoana de contact, numar de telefon si datele de facturare. Livrăm peste tot în lume cu Poșta Română sau curierul rapid. Deadline de executie:  5-7 zile lucratoare de la plasarea ferma a comenzii. Plata ramburs la primirea coletului. Stoc epuizat!

Detalii: pentru ca primele martisoare au fost banutii, va propunem o colectie inedita de bijuterii suvenir, inspirate de piesele tezaurelor dacice, descoperite pe teritoriul Salajului. 4 replici ale unora dintre cele mai interesante monede de argint, cu povesti care sa ne sustina si confirme mandria originii intr o civilizatie ca cea dacica. Le-am transformat in medalioane, usor de purtat si accesorizat, piese statement de bijuterie contemporana, care sa readuca in atentia noastra si sa puna in valoare una dintre cele mai valoroase moșteniri pe care ni le-au lăsat strămoșii noștri. Am reinterpretat o tetradrahma dacica, doi denari romani republicani si un antoninian, pastrand forma initiala prin reproducere specifica si legala de moneda si intervenind, minim, prin adaugarea unui element care sa transforme moneda in medalion-bijuterie. Monedele-medalion sunt insotite de un fir de piele de 1 m lungime, in ton cu felul in care isi purtau dacii podoabele si au o energie vibranta, incarcata de forta unui timp imemorial. Pret: intre 25 si 189 ron bucata (alama si argint)

https://www.coltulromanesc.ro/bijuterii-si-accesorii.html