Mândra Chic este o mică întreprindere socială în cadrul Muzeului de Pânze și Povești, care creează zestre contemporană, sub formă de manifest cultural! Mândra Chic însemnă slow fashion, produs local, făcut pe îndelete, original și asumat, înseamnă design autentic și responsabil, lucru manual care însumează sute de ore de dichis și bună rânduială, pledoarie pentru consumul de produs românesc și susținerea micului artizan local. Mândra Chic înseamnă conceptul inovativ, introdus în anul 2009 pe piața românească, care mixează bucățele de broderii - uneori chiar de patrimoniu, cu vorbe brodate din folclorul vechi sau contemporan. Mândra Chic înseamnă implicare în comunitățile din care face parte (Țara Făgărașului și Țara Silvaniei), sub formă de locuri de muncă, exerciții de implicare civică, burse sau ateliere de creție dedicate gratuit copiilor. Mândra Chic înseamnă proiectul internațional de călătorie “Suveica Mamei Ruța în jurul lumii”, care are în portofoliu aproape 1 milion de km. Mândra Chic însemnă colecții etnografice, de cărți poștale cu povești, suveniruri, piese de zestre contemporană, cadouri românești emblematice, educație și dezvoltare locală!

vineri

la Genuine.ro - povesti cu designeri la Carturesti (Bucuresti)
Am mers la Carturesti cu drag de proiectul Genuine.ro si cu o poveste mix-fusion din Tara Fagarasului. Cu t- shirt urile noastre Mandra Chic by Snobbish Brakfast - tricouri new style cu aplicatii vintage de panze autentice, romanesti, "reciclate cu stil" din lazile de zestre ale femeilor din Tara Fagarasului, cu brosele regionalism care au facut deliciul tuturor, o ie de mireasa veche de peste 120 de ani, cu multi prieteni si dulceata de mure pentru toata lumea...


 GENUINE.ro - eveniment original ALOMODA.ro - expozitie cu vanzare dedicata designului romanesc.Tema acestei editii: Distruge uratul de import cu frumosul romanesc.