Mândra Chic este o mică întreprindere socială în cadrul Muzeului de Pânze și Povești, care creează zestre contemporană, sub formă de manifest cultural! Mândra Chic însemnă slow fashion, produs local, făcut pe îndelete, original și asumat, înseamnă design autentic și responsabil, lucru manual care însumează sute de ore de dichis și bună rânduială, pledoarie pentru consumul de produs românesc și susținerea micului artizan local. Mândra Chic înseamnă conceptul inovativ, introdus în anul 2009 pe piața românească, care mixează bucățele de broderii - uneori chiar de patrimoniu, cu vorbe brodate din folclorul vechi sau contemporan. Mândra Chic înseamnă implicare în comunitățile din care face parte (Țara Făgărașului și Țara Silvaniei), sub formă de locuri de muncă, exerciții de implicare civică, burse sau ateliere de creție dedicate gratuit copiilor. Mândra Chic înseamnă proiectul internațional de călătorie “Suveica Mamei Ruța în jurul lumii”, care are în portofoliu aproape 1 milion de km. Mândra Chic însemnă colecții etnografice, de cărți poștale cu povești, suveniruri, piese de zestre contemporană, cadouri românești emblematice, educație și dezvoltare locală!

duminică

SORTUL FAIN - poveste si modele


 
                                                                          

...cine a zis că în bucătărie nu poţi fi Chef chic?!

Atelierul – şezătoare Mândra Chic ( din cadrul Muzeului de Pânze şi Poveşti) a creat un produs special, vesel, cu personalitate şi versatilitate, pentru  toţi cei care cochetează cu gusturile, aromele şi poveştile din bucătărie! “Şorţul Fain” este o colecţie de pânze, dantele, cusături mixte romantice, ferme, baroce, româneşti autentice, vechi, săseşti fine, aplicate pe şorţuri bază, cu design contemporan simplu sau complex. Prima colectie de sorturi a fost creata special pentru Chef Horia Simon si specialistul in gastronomie taraneasca recuperata si reinterpretata Elena Daniela Graura. 

Mândra Chic continuă campania de recuperare, promovare, preţuire şi  celebrare urbană & contemporană a pânzei de calitate, cu poveste şi destin! Un fusion old-new, fără pretenţii de absolut, doar generator de bucurie. Pregătim o serie de şorţuri pe tipare bază diferite, cu aplicaţii spectaculoase, unice: flori, dantele, materiale nobile, linii clasice de forţă, motive româneşti,  ţesături bogate, simboluri specifice gastronomiei, umor, pânze şi broderii de texte speciale!

Comanda aici


Primele prototipuri au fost subiectul unei şedinţe foto speciale: o joacă în bucătărie cu Horia Şimon (executive chef Golden Tulip Cluj&Sibiu / admisnistrator si creator concept ROD Cluj Napoca) şi Elena Daniela Graură (specialist, promotor & iubitor de gastronomie românească  / Casa Terra) Fotografie: Răzvan Voiculescu (unul dintre cei mai buni artişti vizuali din România)


-------